2010. december 12., vasárnap

Aszalt szilvás zabpelyhes keksz

  • 10 dkg mazsola
  • 20 dkg kimagozott aszalt szilva
  • 25 dkg puha margarin
  • 10 dkg nádcukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 10 dkg hámozott, vagdalt mandula

Elkészítés 

  1. A mazsolát leforrázzuk, pár perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
  3. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
  4. Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával, mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés



Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése