- 10 dkg mazsola
- 20 dkg kimagozott aszalt szilva
- 25 dkg puha margarin
- 10 dkg nádcukor
- 3 tojás
- 30 dkg zabpehely
- 1 csapott kk sütőpor
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 10 dkg hámozott, vagdalt mandula
Elkészítés
- A mazsolát leforrázzuk, pár perc múlva leszűrjük, lecsepegtetjük.
- Az aszalt szilvát apróra vagdossuk.
- A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal.
- Elkeverjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, mandulával, mazsolával, az aszalt szilvával, a masszához adjuk, és jól eldolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat rakosgatunk kávéskanállal, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
sütési mód: alul-felül sütés
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése