2010. december 12., vasárnap

Mézes krémes

Hozzávalók: normál tepsihez

A tészta:
600 g liszt
200 g cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
100 g margarin
2 tojás ( felverve )
5 evőkanál méz ( felmelegítve )
5-6 evőkanál tej

A töltelék:
650 ml tej
150 g búzadara

300 g vaj
250 g porcukor
vanília

baracklekvár

A tetejére:
100 g étcsokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő gombócra osztjuk. Lisztezett gyúródeszkán egyenként lapokat nyújtunk és tepsi hátán ( ha valakinek van, sütőlapon ) előmelegített sütőben sütjük. Nagyon gyorsan sül!
A krémhez a grízt a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a cukorral habosra kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt grízhez. Vaníliával ízesítjük. Ha grízcsomók maradnak benne, botmixerrel "eltüntetjük".

Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, majd a harmadik lapra újra a krém jön. A negyedik lappal lezárjuk.
A tetejére vízfürdőn megolvasztjuk a csokit és ezzel vonjuk be. Fehér csokival lehet még esetleg dekorálni, de ez opcionális.

Egy napot pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni.



Forrás: http://citromhab.blogspot.com

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése