A tészta:
600 g liszt
200 g cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
100 g margarin
2 tojás ( felverve )
5 evőkanál méz ( felmelegítve )
5-6 evőkanál tej
A töltelék:
650 ml tej
150 g búzadara
300 g vaj
250 g porcukor
vanília
baracklekvár
A tetejére:
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő gombócra osztjuk. Lisztezett gyúródeszkán egyenként lapokat nyújtunk és tepsi hátán ( ha valakinek van, sütőlapon ) előmelegített sütőben sütjük. Nagyon gyorsan sül!
A krémhez a grízt a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a cukorral habosra kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt grízhez. Vaníliával ízesítjük. Ha grízcsomók maradnak benne, botmixerrel "eltüntetjük".
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, majd a harmadik lapra újra a krém jön. A negyedik lappal lezárjuk.
A tetejére vízfürdőn megolvasztjuk a csokit és ezzel vonjuk be. Fehér csokival lehet még esetleg dekorálni, de ez opcionális.
Egy napot pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni.
Forrás: http://citromhab.blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése