2010. december 12., vasárnap

Fahéjas omlós keksz

  • 22 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • egy púpozott kávéskanál fahéj
  • 30 dkg liszt
  • kristálycukor a hempergetéshez
A vajat habverővel keverd jó habosra, majd keverd hozzá a cukrot is. Ezzel is verd tovább. Szitáld bele a fahéjjal elkevert lisztet, és dolgozd egyneművé.
A masszát oszd három részre, formázz belőlük 3, kb. 5 cm átmérőjű rudat (ha túl puha a tészta, tedd be kis időre a hűtőbe). A rudakat hempergesd meg kristálycukorban.
Szeleteld fel a rudakat kb.1,5 cm vastagon, és az így kapott érméket süsd sütőpapíros tepsin 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig.



Forrás: www.divany.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése