2010. december 12., vasárnap

Skót vajas keksz

  • 100 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 100 g zabliszt 
  • 200 g sózatlan vaj
  • 1 rúd vanília

Elkészítés 

  1. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a porrá őrölt zabpelyhet, olvasztott vajat, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra (nekem ennél vékonyabb lett most).
  3. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és késsel alányúlva átpakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. Egy villával megszurkáljuk a tetejét.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A széle nem baj, ha kicsit megpirul, de az eredeti shortbread halvány színű.)
  6. Kivesszük a sütőből és 10 percet hagyjuk hűlni, majd ha marad valamennyi a család támadása után, azt légmentesen záródó fémdobozban tárolhatjuk.

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése