- 100 g porcukor
- 200 g liszt
- 100 g zabliszt
- 200 g sózatlan vaj
- 1 rúd vanília
Elkészítés
- Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a porrá őrölt zabpelyhet, olvasztott vajat, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.
- Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra (nekem ennél vékonyabb lett most).
- Hosszúkás szeletekre vágjuk, és késsel alányúlva átpakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Egy villával megszurkáljuk a tetejét.
- 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A széle nem baj, ha kicsit megpirul, de az eredeti shortbread halvány színű.)
- Kivesszük a sütőből és 10 percet hagyjuk hűlni, majd ha marad valamennyi a család támadása után, azt légmentesen záródó fémdobozban tárolhatjuk.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése