2010. december 12., vasárnap

Diós kocka

Hozzávalók 25-30 darabhoz:

  • 25 dkg darált dió
  • 23 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás (nem vanilin) cukor
  • fél dl víz
  • 1 dkg vaj

A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejszín
Egy lábosban kezdd el melegíteni a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a cukor feloldódott, és a folyadék forrni kezd, vedd lejjebb a hőt és gyors mozdulatokkal keverd hozzá a darált diót és a vajat.
Egy-két percig kevergesd a masszát lassú tűzön, majd borítsd egy tányérra helyezett sütőpapírra. Egy spatula vagy fakanál segítségével formázz belőle 2 cm vastag, kb. 10x10-es négyzetet, és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a ganache-t: a tejszínt melegítsd forrásig, majd öntsd az összetört csokira. Keverd simára, és kend a kihűlt diós masszára. Várj, míg kihűl, majd tálalásig tedd a hűtőbe. Tálalás előtt vágd kb. 2 cm-es kockákra.



Forrás: www.divany.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése