Hozzávalók 25-30 darabhoz:
- 25 dkg darált dió
- 23 dkg porcukor
- 1 zacskó vaníliás (nem vanilin) cukor
- fél dl víz
- 1 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejszín
Egy-két percig kevergesd a masszát lassú tűzön, majd borítsd egy tányérra helyezett sütőpapírra. Egy spatula vagy fakanál segítségével formázz belőle 2 cm vastag, kb. 10x10-es négyzetet, és szobahőmérsékleten hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a ganache-t: a tejszínt melegítsd forrásig, majd öntsd az összetört csokira. Keverd simára, és kend a kihűlt diós masszára. Várj, míg kihűl, majd tálalásig tedd a hűtőbe. Tálalás előtt vágd kb. 2 cm-es kockákra.
Forrás: www.divany.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése