- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 tojás
- 5 ek méz
- 10 dkg margarin
- 1 marék durvára darált dió (opcionális)
elkészítés
- Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.)
- Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
- Amikor végleg összeállt, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket.
- Hamar megsül (25-30 perc vagy hamarabb). Kb 40 keksz lesz belőle.
sütési mód: alul-felül sütés
forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése