2010. december 12., vasárnap

Fahéjas tallérok

  • 60 g puha vaj
  • 115 g méz
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek porcukor
  • 185 g finomliszt
  • 2 kk sütőpor
  • 3 tk őrölt fahéj

Elkészítés 

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
  2. Keverjük össze a vajat, a mézet és a cukrot egy serpenyőben. Lassú tűzön, állandó keverés mellett addig melegítsük, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk 5 percig hűlni.
  3. Adjuk hozzá a vajas keverékhez a lisztet és a fahéjat. Púpozott teáskanálnyi halmokban adagoljuk a tésztát egy vajjal vékonyan kikent sütőlapra. Villával lapítsuk szét kb. 1 cm vékonyra.
  4. 5 percig süssük a forró sütőben. Hagyjuk a sütőlapon 5 percig hűlni.

Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése