- 15 dkg puha margarin / vaj
- csipetnyi só
- 6 dkg cukor
- 6 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 15 dkg zabpehely
- 10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (másfajta is jó)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 5 - 10 dkg mazsola / vagy 10 dkg darabolt csokoládé
- 1/2 kk szódabikarbóna
Elkészítés
- A margarint (vagy vajat) csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet.
- Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára.
- A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
- Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12-15 perc alatt.
- Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad. Kb. 35. db lesz belőle.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése