2010. december 12., vasárnap

Mandulás aprósüti

Tésztához:
  • 12,5 dkg mandula
  • 30 dkg liszt
  • 9 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 20 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 2 kk mandula aroma
Tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • 2 kk tej
  • 2 ek szeletelt mandula

Elkészítés 

  1. Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a mandulát, a liszthez keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hozzászitáljuk a porcukrot, és beletesszük a csipet sót.
  2. A lágy vajat felkockázva adjuk hozzá, és kézzel gyorsan jól elmorzsoljuk.
  3. A tojást és az aromát gépi habverővel fehéredésig verjük, így tesszük a mandulás-lisztes tésztához.
  4. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses álláson).
  6. Lisztezett felületen, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, (lisztezhető a tészta is szükség szerint) és alkalomhoz illő formákkal kiszúrjuk.
  7. A kis formákat sütőpapírral borított gáztepsikre rendezzük (kb. 50 db lesz), kis ecsettel megkenjük a tojássárga és tej keverékével, végül megszórjuk kevés szeletelt mandulával.
  8. Kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük őket.


Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése