- 12,5 dkg mandula
- 30 dkg liszt
- 9 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 20 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 2 kk mandula aroma
- 2 tojássárgája
- 2 kk tej
- 2 ek szeletelt mandula
Elkészítés
- Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a mandulát, a liszthez keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hozzászitáljuk a porcukrot, és beletesszük a csipet sót.
- A lágy vajat felkockázva adjuk hozzá, és kézzel gyorsan jól elmorzsoljuk.
- A tojást és az aromát gépi habverővel fehéredésig verjük, így tesszük a mandulás-lisztes tésztához.
- Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük a tésztát.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses álláson).
- Lisztezett felületen, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, (lisztezhető a tészta is szükség szerint) és alkalomhoz illő formákkal kiszúrjuk.
- A kis formákat sütőpapírral borított gáztepsikre rendezzük (kb. 50 db lesz), kis ecsettel megkenjük a tojássárga és tej keverékével, végül megszórjuk kevés szeletelt mandulával.
- Kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése