- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg margarin
- 1 dl tej
- 1 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
- reszelt citrom és narancshéj (kandírozott is lehet)
- 100 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
- 1 ek olaj
elkészítés
- A diót ledaráljuk, a mazsolát pedig kicsit összevágjuk.
- A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy edénybe öntjük, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Nem szabad sokáig főzin, csak éppen, hogy egy kicsit kezdjen el a massza forrni. Utána a tűzről levesszük és belekeverjük a lisztet.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat rakunk, egymástól 2-3 cm távolságra.
- Előmelegített sütőben 5 -6 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már kicsit barnulni kezd.
- Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel könnyen leválaszthatjuk a sütőpapírról.
- Míg a kekszek hűlnek, a mikróban megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat.
- A hideg kekszek közepére egy kevés csokoládét csorgatunk.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
Forrás: www.nosalty.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése