2010. december 12., vasárnap

Medvetalp

  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • reszelt citrom és narancshéj (kandírozott is lehet) 
Mázhoz:
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj

elkészítés 

  1. A diót ledaráljuk, a mazsolát pedig kicsit összevágjuk.
  2. A hozzávalókat -a liszt kivételével- egy edénybe öntjük, folyamatosan kevergetve felfőzzük. Nem szabad sokáig főzin, csak éppen, hogy egy kicsit kezdjen el a massza forrni. Utána a tűzről levesszük és belekeverjük a lisztet.
  3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat rakunk, egymástól 2-3 cm távolságra.
  4. Előmelegített sütőben 5 -6 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a széle már kicsit barnulni kezd.
  5. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy éles késsel könnyen leválaszthatjuk a sütőpapírról.
  6. Míg a kekszek hűlnek, a  mikróban megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük az olajat.
  7. A hideg kekszek közepére egy kevés csokoládét csorgatunk.


sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses



Forrás: www.nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése